Joulun taikaa

Posted on Posted in Joulu, Uncategorized

Hyvää talvipäivänseisausta! Kolme päivää jouluun!

Mitä aioit tehdä jouluna? Onko teillä jotain perinteitä? Mitä perinteet ovat?

Joulua juhlitaan talvipäivänseisauksen aikaan. Eikä sattumalta, perinteisesti tässä vaiheessa maataloustyöt ovat jo tehty ja on ollut aikaa leppoisalle juhlalle.

Erityisesti lapsille, mutta myös aikuisille, perinteet ovat merkittävä tapa jäsentää maailmaa. Ne muokkaavat vuoden ja elämän kiertoa, ne antavat rungon tapahtumille, jaksottavat aikaa. Perinteet jättävät jälkensä muistikuviimme, antavat meille juuret joiden päälle rakentaa.

Tästä syystä perinteet ovat niin tärkeitä. Perinteet voivat olla joko kokonaista hyvinvointia tukevia tai päinvastoin. Perinteiden taustalla olevat syyt on tärkeää ymmärtää, jotta perinteistä saa todella hyödyn irti. Miksi jouluna tuodaa kuusi keskelle tupaa ja koristellaan se tähdellä ja valoilla? Miksi joulupukki on niin oleellinen osa jouluperinteitä? Miksi jouluna juhlitaan Jeesuksen syntymää? Kysymysten äärelle on hyvä pysähtyä. Jos tietää vastauksen kysymykseen miksi, perinteiden noudattaminen ei olekaan enää rasittava velvollisuus vaan iloinen, voimaa antava asia!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *