Unohda venyttely!

Posted on Posted in Joulu

Et pysty venyttämään lihaksia. Voit vain rentoutua. Rentoutumalla hermostosi mahdollistaa vapaan liikkeen.

” We can’t simply make them longer. Rather, gaining and maintaining flexibility involves serval-424193_1280training the nervous system to relax the muscle.” Ralph Stephensin mukaan lihaksia ei voi venyttää pitkiksi, vaan notkeus vaatii hermoston opettamista rentouttamaan lihakset.1

Olen ennenkin jakanut kyseistä videota., mutta asia on sen verran tärkeä että uusinta ei ole pahasta.

Venyminen on itseasiassa vain rentoutumista, pääset juuri niin pitkälle venytykseen kuin hermostosi antaa siihen mahdollisuuden.

Rentoutuminen myös mahdollistaa luiden oikean linjautumisen ja täten kehomme toimii optimaalisesti. Oletko ikinä kokeillut rentoutua kävellessä? Entä esimerkiksi voimaharjoittelussa?

Rento lihas ei ole löysä ja voimaton, päinvastoin. Vapaan liikkeen avulla keho löytää sopivan jännitteen, ei jännitystä.

Itse löysin yllättäviä voimia kehostani rentoutumalla. Olin jo pitkään kärvistellyt nauka-asanassa, vatsalihakset täristen. Ajattelin että kyse on lihasvoiman puuttesta. Erään kerran sitä tehdessäni päästin irti ja rentouduin. Kuin taikaa, tärinät loppui ja yhtäkkiä asanassa oli kevyt ja mukava olla. Rentoutumalla luusto löysi linjansa ja kehon luonnollisen tuen varassa oli helppo olla.

Voiman ja notkeuden perässä raatamisen sijaan, olisiko aika rentoutua..?

 

 

1)https://yogainternational.com/article/view/why-you-cant-stretch-a-muscle

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *